Hírek

Közösségi költségvetés - Indul a szavazás a legjobb budapesti ötletekre

2022.07.06

Indul a szavazás a legjobb budapesti ötletekre, a nyerteseket megvalósítja a Fővárosi Önkormányzat

Mindenki szeretne egy számára kellemesebb, élhetőbb, jobban használható környezetet kialakítani. Ez jelentheti szűkebb és tágabb lakókörnyezetünket, vagy akár egész Budapestet. Bizonyára veled is előfordult már, hogy azon fantáziáltál, hogyan alakítanád át az utcát, amiben élsz, mire használnál kihasználatlan területeket, hogyan tennéd mindenki számára jobbá a város egy-egy pontját. A közösségi költségvetés pont ilyen fejlesztésekre, változtatásokra ad lehetőséget. Szavazz te is az idei ötletekre, hogy biztosan a legjobbak nyerjenek!

Itt találod a feldolgozott ötleteket:
https://otlet.budapest.hu/tervek?query=&theme=&location=&campaign=2&status=voting_list&rand=1694304721

 A második fővárosi közösségi költségvetés 49 továbbjutó ötletére lehet szavazni július 1-étől a program honlapján, az otlet.budapest.hu oldalon.
Az első közösségi költségvetés nyertes ötleteiből szabadtéri kiállítás nyílik a Városháza parkban, ahol július 4-től 7-ig személyesen is lehet szavazni és beszélgetni a program szervezőivel.
A fővárosiak tavaly november elejétől idén január végéig adhattak be ötleteket a másodszor is 1 milliárd forintos kerettel elinduló közösségi költségvetésbe, ahova ezúttal 615 javaslat érkezett.
Jogi, pénzügyi és formai szűrést és ötletösszevonásokat követően a versenyben maradt ötletek a Főpolgármesteri Hivataltól független, budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács elé kerültek, akik 49 ötletet tettek a szavazólistára.
A szavazáson egy rövid regisztrációt követően minden 16 életévet betöltött budapesti lakos, vagy Budapesten dolgozó, vagy Budapesten tanuló vehet részt.

SZAVAZÁSI KATEGÓRIÁK:
Kis ötlet
A kis ötleteknek alsó értékhatára nincs, de maximum 50 millió Ft-ból megvalósíthatónak kell lenniük. Minden kategóriában maximum 4 kis ötlet nyerhet.
Nagy ötlet
Nagy ötletnek az számít, aminek a megvalósítása 50 és 133 millió Ft közé esik. Minden kategóriában csak egy nagy ötlet nyerhet.
ZÖLD BUDAPEST
Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, élettel teli parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások – ilyen ötleteket találsz ebben a kategóriában.
ESÉLYTEREMTŐ BUDAPEST
A cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással. – Ilyen ötleteket találsz ebben a kategóriában.
NYITOTT BUDAPEST
Egy nyitott város a szívügyed? Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek. – Ilyen ötleteket találsz ebben a kategóriában.

Itt szavazhatsz: