Programok

SZOCIÁLIS TOVÁBBKÉPZÉSI PONTOT ÉRÕ KÉPZÉSEK A BUDAPEST ESÉLYNÉL 2020 I. félév (képzéseink beteltek!)

2018.02.28

 (VÁLASZTHATÓ KATEGÓRIÁBAN) SZOCIÁLIS TOVÁBBKÉPZÉS 2020 ELSŐ FÉLÉV

 Frissítés: A képzéseink beteltek, további jelentkezéseket az alábbi képzésekre már nem fogadunk!

A képzés program címe: Kommunikáció speciális helyzetű társadalmi csoportokkal

A képzés program engedélyszáma: S–05–056/2017
A képzés program továbbképzési pontértéke: 28 pont

1.

2.

A képzés ideje: 2020. január 21-22-23.


A képzés ideje: 2020. április 21-22-23.

A képzés célja

A segítő szereppel kapcsolatos alapelméletek és alkalmazhatóságuk, a megfelelő kommunikációs eszközök elsajátítása. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevők megismerik a segítő szereppel kapcsolatos alapelméleteket és gyakorlati alkalmazhatóságukat, a segítői attitűd jellegzetességeit, fejlesztik empátiás készségeiket, képesek lesznek előítéleteik kezelésére, a megfelelő kommunikációs eszközöket alkalmazni a speciális helyzetű célcsoportokkal, képessé válnak a munkahelyi konfliktusok kezelésére és a megjelenő ellenállások kezelésére.

 

A képzés program címe: Kulcskompetenciák fejlesztése szociális szakembereknek

A képzés program engedélyszáma: S–05–006/2017
A képzés program továbbképzési pontértéke: 25 pont

1.

2.

A képzés ideje: 2020. február 17-18-19.

A képzés ideje: 2020. május 18-19-20.

A képzés célja

Ügyfél-interakciós és támogató kompetenciák fejlesztése az összetett kliensi problémák érzékelése, kezelése érdekében. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevőknél fejlődik az ügyfélszükségletek, különösen a rejtett szükségletek feltárására alkalmas eszköztáruk. Eszközöket kapnak ahhoz, hogy az ügyfélben tudatosítsák saját valós szükségleteit, segítsék az ügyfél lényeglátását saját dolgában, ezzel motiválttá tegyék a megoldásra. A szakmai etika programmodul elvégzése során a résztvevők összevetik a szakmai etika jelentőségéről, határairól tanultakat a gyakorlatban alkalmazottakkal, tudatosítják a különbségeket, súlyponteltolódást és az ebből potenciálisan fakadó dilemmákat.

 

A képzés program címe: Személyiségfejlesztés, önismeret szociális szakembereknek

A képzés program engedélyszáma: S–05–005/2017
A képzés program továbbképzési pontértéke: 25 pont

1.

2.

A képzés ideje: 2020. március 17-18-19.

A képzés ideje: 2020. június 8-9-10.

A képzés célja

A segítő szereppel kapcsolatos empátiás készségek fejlesztése, előítéletek kezelése kommunikációs eszközök alkalmazásával. A képzés sikeres elvégzésével a résztvevők megismerik a segítői szereppel kapcsolatos elméleteket és gyakorlati alkalmazhatóságukat, képessé válnak a saját és a munkatársaik kiégési tüneteinek felismerésére, fejlesztik empátiás készségeiket, képesek lesznek előítéleteik kezelésére, a megfelelő kommunikációs eszközöket alkalmazni a speciális helyzetű célcsoportokkal, képessé válnak a munkahelyi konfliktusok kezelésére.

 

Képzések időtartama: naponta 9.00–16.00 óráig
Képzések helyszíne: 1085 Budapest, Őr u. 5–7. (Budapest Esély Nonprofit Kft.)

Kiknek?

  • Főváros területén dolgozó szociális szakembereknek (intézményi, önkormányzati vagy civil munkáltató esetén),
  • Fővárosi intézményekben, Hivatalban vagy civil szervezeteknél, ügyfélszolgálati munkakört ellátóknak,
  • Kerületi intézményekben, önkormányzatoknál vagy civil szervezeteknél, ügyfélszolgálati munkakört ellátóknak,
  • Egyéb, emberekkel dolgozó munkakört betöltőknek, szektortól, munkakörtől függetlenül,

 

Jelentkezni a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet, amit szíveskedjen visszaküldeni a lakatosi@pestesely.hu e–mail címre, Lakatos Ildikó részére! A jelentkezési lapon kérjük, jelölje meg, hogy melyik képzésre és melyik képzési időpontra jelentkezik!

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

  • Egy–egy képzésre legfeljebb 15 fő regisztrálása lehetséges. A jelentkezési lapok befogadása érkezési sorrendben történik. Ha betelnek a képzések, akkor zárjuk a képzésre való jelentkezést, erről a lehető legrövidebb időn belül a honlapon informáljuk a további érdeklődőket.
  • Egy szervezettől legfeljebb két fő jelentkezését tudjuk fogadni, a további résztvevők a jelentkezési időszak végén rendelkezésre álló létszámkeret terhére iskolázhatóak be.
  • Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy aki térítésmentes képzésre regisztrál, és a képzésen nem jelenik meg, annak jelentkezését térítésmentes képzésre 12 hónapig nem fogadjuk!
  • Egy képzési évben (őszi, tavaszi félév) egy jelentkező egy képzésen vehet részt. Ettől akkor tudunk eltekinteni, ha a szabad férőhelyek erre lehetőséget adnak.
  • Lehetőség van a szervezeteknek képzést megrendelni, ezzel kapcsolatban keressék Lakatos Ildikó kollégánkat a lakatosi@pestesely.hu e–mail címen.
  • A képzés befejezése után lehetőség van a KÉPZÉSI ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍVelektronikus visszaküldésre 2 munkanapon belül. Kérjük, lakatosi@pestesely.hu e–mail címre Lakatos Ildikó kollégánk részére küldjék.