Programok

ÚJ SZOCIÁLIS TOVÁBBKÉPZÉS (választható kategória) A BUDAPEST ESÉLYNÉL!

2020.10.01

ÚJ SZOCIÁLIS TOVÁBBKÉPZÉS (választható kategória) A BUDAPEST ESÉLYNÉL!

A REGISZTRÁCIÓ ZÁRÁSÁIG LEHET JELENTKEZNI A KÉPZÉSRE!

A képzés program címe: Tudni és tenni – emberi jogok a szociális munkában

A képzés program engedélyszáma: S–05–023/2020
A képzés program továbbképzési pontértéke: 25 pont

A képzés időpontja: 2020. november 24-25-26.

A képzés célja

A képzés során nagy hangsúlyt kap az egymástól tanulás, a személyes történetek, jó példák kiscsoportos, kooperatív módszerekkel történő feldolgozása. Az egyéni tapasztalatok megosztását minden esetben társadalmi kontextusba helyezés követi.

Modulok:

Szociális munka és emberi jogok - A segítő szerepe, esetmegoldások, jó példák emberi jogi szemüveggel; a segítő emberi jogai munkája során; az emberi jogok érvényesülése a saját intézményben

Gyakorlatok a sztereotípiákról és előítéletekről - Ismerkedés az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata cikkelyeivel. A különböző kisebbségi csoportok hátrányos/speciális helyzetére való érzékenyítő gyakorlatok során a résztvevők saját - munkájukat sokszor nehezítő - sztereotípiáikkal, előítéleteikkel szembesülve elsajátíthatják egy-egy élethelyzet emberi jogi nézőpontú megközelítését, értelmezését.

 Jelentkezni az alábbi JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet, amit szíveskedjen visszaküldeni a lakatosi@pestesely.hu e–mail címre, Lakatos Ildikó részére! Dátum, aláírás és pecsét nélkül érkező jelentkezési lapokat nem regisztráljuk!

Kapcsolódó fájlok:

jelentkezési lap 2020.doc